Mijn werkwijze:

.

Oriëntatie

Wat is je uitdaging

Bij een eerste kennismaking bespreek ik het probleem dat opgelost moet worden en luister naar jouw eigen ideeën hierover. Graag wil ik ook weten hoe de organisatie met de werkprocessen in elkaar steekt en wat de doelstellingen zijn. Over technische mogelijkheden en software oplossingen zullen we het zo min mogelijk hebben, het gesprek is er om elkaar zo goed mogelijk te begrijpen en duidelijk te krijgen wat je wensen zijn. Een vrijblijvend besprek is altijd raadzaam, in een vroeg stadium kun je allerlei mogelijkheden laten meewegen en kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Daarnaast ben ik onafhankelijk en dit kan helpen om de juiste beslissingen te nemen voor het structureren van data in de toekomst. De adviezen na een oriëntatiegesprek zijn verhelderend voor de opdrachtgevers en alle betrokken medewerkers. Na het gesprek zal ik je een voorstel doen, dit kan leiden naar de volgende stap: Plan van aanpak. De oriëntatie is kosteloos en verplicht u tot niets. “Het is vaak ingewikkeld om de verbeteringen door een medewerker te laten uitvoeren, het kost meer tijd dan verwacht omdat er elke keer herschreven moet worden. Een specialist heeft de kennis en ervaring en dat is uiteindelijk goedkoper”

Aanpak

Het doel: optimale data

Wanneer de interesse is gewekt en je ziet kansen en mogelijkheden, dan stellen we een plan van aanpak op met duidelijke doelen per fase. We inventariseren de beschikbare data, stellen de kwaliteit van de data vast, bepalen wie deze gegevens beheert en waar het in de toekomst gebruikt gaat worden. Aan de hand van voorgaande opsomming wordt gekeken welke informatie en koppelingen er nodig zijn om de data optimaal te verbeteren. Om een tijdschatting te kunnen maken is het belangrijk om vast te stellen welke werkzaamheden uitgevoerd zullen gaan worden. Zo houd je grip, inzicht en controle op de voortgang van het project. Ik werk, wanneer dit ook bij jou past, volgens Scrum. Deze werkwijze geeft alle betrokken partijen veel voordelen. Wat is Scrum? Samen met het team van de organisatie pak ik het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is. Wat zijn de voordelen van Scrum?

  • Het verhoogt de effectiviteit van het team
  • Je weet wat je kunt verwachten en op welk tijdstip
  • Veel beter inzicht in de voortgang van een project

Realisatie

Flexibel samenwerken aan het project

De gegevens worden zodanig geprogrammeerd dat er een kwalitatief hoog, betrouwbaar en bovenal eenduidige productdata structuur geleverd wordt. De werkzaamheden vinden voornamelijk extern plaats en kunnen indien nodig bij de klant plaatsvinden in verband met optimale communicatie. Tijdens het traject worden de verschillende stappen voor akkoord voorgelegd. Hierdoor wordt voorkomen dat er misverstanden of tussentijdse wijzigingen leiden tot omvangrijke veranderingen.

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38