I Data Aanleveren 2ba Installdata - Dutch Data Masters

Data Aanleveren 2ba Installdata

2BA staat voor Bestand Beheer Artikelen en is een neutrale datadienst voor het gecontroleerd en automatisch uitwisselen van elektronisch artikelengegevens tussen leverancier en afnemer op basis van ETIM standaards. Bij 2ba zijn alle technische kenmerken en handelsgegevens van producenten en groothandels uit de installatiebranche verzameld in één database. Hierdoor kun je als bedrijf dagelijks alle data uitwisselen met 2ba zodat je altijd over de meest actuele data beschikt.

Voorheen was het mogelijk om een excel sheet aan 2ba aan te leveren, zij controleerde de productgegevens en na akkoord werd dit geplaatst in hun database 2BA wil dat de kwaliteit van productdata verbetert en wil dit daarom aangeleverd krijgen volgens de ETIM classificatie (Europees Technisch Installatie Model).

Wat is ETIM? Door de snelle groei van assortimenten, de behoefte van de klant om de juiste informatie te krijgen over een product en de wens om het snel geleverd te krijgen maakt dat de datakwaliteit steeds belangrijker wordt. ETIM speelt een belangrijke rol om te zorgen dat productgegevens een goede kwaliteit hebben. ETIM is beschikbaar in 12 talen en is een model waarbij producten eenduidig worden geclassificeerd in productklassen en kenmerken. ETIM wordt gebruikt door de gehele keten in de bouw-, installatie,- en maritieme sector.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf? Als producent of groothandel, groot en klein, ontstaat er een probleem wanneer je deze gegevens niet meer aan kan leveren op de vertrouwde manier aan 2BA. Natuurlijk is het belangrijk dat je producten door afnemers gevonden en gekocht kunnen worden. Grote organisaties zullen werken met een PIM-systeem, voor de kleine- en middelgrote bedrijven is dit vaak nog een stap te ver.

Dutch Data Masters zorgt dat jouw productdata volgens ETIM classificatie aangeleverd kan worden aan 2BA of INstallData.

Dutch Data Master Partner van 2BA

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38