Opengeklapte laptop met boek

Als je het nog niet weet, de papieren catalogus is verleden tijd

Mijn kinderen weten wat het is, maar eigenlijk hebben ze er nooit een in handen. Een catalogus, ook wel omschreven als voorraadboek of een boek met afbeeldingen. Eerlijk gezegd irriteert het mij ook wel wanneer er zo’n dik boek met plaatjes en informatie wordt bezorgd op kantoor.

Ik bekijk het kort en leg het in de kast. Wanneer ik informatie wil haal ik dit niet uit de catalogus, maar typ ik wat zoekwoorden in.

Voordelen van een online catalogus

De online catalogus biedt vele voordelen ten opzichte van een papieren catalogus. Een catalogus wordt gedrukt en de informatie die daar in staat is in de praktijk voor het komende jaar van toepassing. Bij een online catalogus kun je het assortiment aanpassen, wanneer je maar wilt. Je kunt de productbeschrijving met afbeeldingen en prijzen aanpassen, nieuwe producten toevoegen en aangeven welke producten (tijdelijk) uitverkocht zijn, etc.

Maar waarom heeft elk bedrijf dit niet?

Het overstappen naar online lijkt lastig en kostbaar. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Laat je goed adviseren, onderzoek wat bij je bedrijf past en ontdek de mogelijkheden van de verkoop via de webshop.

Webshop en een PIM systeem

In de praktijk blijkt dat een bedrijf niet gelijk toe is aan een PIM systeem. De veranderingen zijn groot en wanneer zie je dat een Product Information Management de oplossing is. Uiteindelijk denk ik dat elk middelgroot tot grootbedrijf hier naar toe zou moeten gaan.

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38