keyboard met oranje letters PIM

Kent u PIM al?

PIM was het onderwerp tijdens de bijeenkomst eind maart in de Galgenwaard in Utrecht. Zelfs de voornaam van de spreker was Pim! Fabrikanten en importeurs waren uitgenodigd door 2BA om persoonlijk kennis te maken met diverse PIM Partners.

In het kort over 2BA

2BA staat voor Bestand, Beheer Artikelen. Het is de neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels en installateurs kunnen bij 2BA terecht om informatie met de centrale database uit te wisselen. De database is ingericht volgens het ETIM Classifiactiemodel, dit is de standaard in de bouw- en installatiebranche.

2BA stopt met de Excel data aanlevertool

Het voordeel van 2BA is dat veel organisaties op dezelfde wijze artikelgegevens delen, dit voorkomt een hoop problemen bij in- en verkoop. Veel bedrijven gebruiken een Excel-invoersheet om gegevens aan te leveren. Nu 2BA hiermee stopt worden bedrijven verplicht om na te denken hoe nu verder? Een PIM (Product Management Systeem) kan een oplossing zijn, want een alles in één systeem werkt een stuk efficiënter en voorkomt veel fouten.

Voordelen van een PIM systeem

De voordelen zijn talrijk, een PIM systeem zorgt ervoor dat alle data vanuit één systeem kan worden beheerd en verspreid via alle kanalen. De data is overal identiek, dit houdt in dat op elke afdeling: inkoop, verkoop en marketing gekeken kan worden naar dezelfde data.

Het is mooi, dat je met hulp van een PIM systeem kan bepalen hoe je deze producten aanbiedt. Wat een uitdaging lijkt, wordt door PIM op de juiste manier opgelost. In het bedrijf heb je gegevens zoals product data en afbeeldingen in een ERP-systeem, excel sheets en op de netwerkschijf staan. Je wilt dat deze belangrijke gegevens in één systeem verzameld worden. De slimmere PIM systemen hebben de mogelijkheid om dit te realiseren.

Ik wil geen PIM systeem, kan het ook anders?

Soms hebben er al grote veranderingen plaatsgevonden of zit je bijvoorbeeld midden in een nieuwe implementatie van een ERP-systeem. Eigenlijk kun je de aanschaf van een PIM systeem er niet bij hebben en nemen de werkzaamheden van alle dag al genoeg tijd in beslag. Ook twijfel je of het wel echt nodig is. Hoe kom je erachter of een PIM systeem wel noodzakelijk is voor je organisatie. Even een aantal punten opgesomd om duidelijkheid te krijgen.

Een PIM systeem biedt voordelen wanneer:

  • het aantal producten hoog is
  • de producten veel kenmerken hebben
  • de producten in verschillende talen beschikbaar moeten zijn
  • verschillende collega’s werken met de productdata
  • je de productdata gebruikt voor webshops, brochures, catalogi et.

Wat kan Dutch Data Masters voor u doen?

Maar wanneer dit bovenstaande op veel punten niet geldt en je de gegevens wel wil aanleveren op een juiste wijze aan 2BA kan Dutch Data Masters een oplossing bieden met e-ProCat. E-ProCat is een softwaretool om de juiste gegevens volgens ETIM aan te leveren. Een PIM systeem is dan niet nodig!

Graag nodig ik u uit om contact op te nemen met René Cleijpool van Dutch Data Masters (06 57098138) voor vrijblijvend advies. Dutch Data Masters op 2BA PIM dag in Utrecht

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38