Schermafdruk grieksgids.nl

Datakwaliteit Grieksegids.nl

Voor de Grieksegids is het belangrijk dat de datakwaliteit goed is aldus Jorgos Nikolidakis eigenaar en bedenker van de Grieksegids.nl. Doordat Jorgos geboren is in Griekenland weet hij waar de mooie locaties Jorgos Nikolidakisvan land te vinden zijn.

Op zijn site vindt je leuke verhalen over bezienswaardigheden aangevuld met zijn eigen foto’s en video’s. Naast de informatie over het land vindt je ook de aanbiedingen van de diverse touroperators.

Updaten van de website informatie

Voor de reiziger is het belangrijk dat de informatie over de reizen actueel is. Dat kan alleen als de informatie van de reisorganisaties een aantal keer per dag wordt ververst. Jorgos wil zijn bezoekers gedetailleerde informatie geven over provincie, gebieden, steden en accomodaties. Deze data is niet aanwezig in de informatie die de reisorganisaties aankunnen leveren.

In de begin periode van de website paste Jorgos dagelijks de informatie handmatig aan. Als gevolg hiervan ontstonden er fouten en koste het veel tijd om de site dagelijks te verversen. Daarnaast was Jorgos de enige deze aanpassingen kan maken.

Verhoging van de datakwaliteit

Om die reden, maar ook om de continuïteit te kunnen garanderen voor zijn onderneming moest het importeren van de data geautomatiseerd worden. Allereerst heb ik gekeken naar welke partijen en processen er betrokken zijn bij dit proces:

  • de database van de Grieksegids
  • de vertaal regels die Jorgos handmatig heeft uitgevoerd
  • welke informatie levert de reisorganisaties
  • in welk format is dit beschikbaar
  • via welk protocol FTP, HTTP, HTTPS
  • welke affiliate organisatie betrokken is Vervolgens is gekeken of er een standaard uitwisseling format gebruikt wordt in de reiswereld. Helaas is dit niet het geval, elke touroperator of affiliate organisatie levert zijn eigen XML of CSV structuur aan.

Oplossing

Talend job

Uiteindelijk is heb ik gekozen in Talend voor elke data feed een job te schrijven. Waarbij alleen de data import touroperator specifiek is geschreven. De “Jorgos” aanpassing is voor elke reisorganisatie gelijk. Hierdoor is de software goed te onderhouden.

Portal

De gebruikers van de Grieksegids kunnen in de portal instellingen aanpassen zoals het aan of uitzetten van een feed, een backup terugzetten van een feed. Maar ook is visueel zichtbaar hoeveel accomodaties beschikbaar zijn.

Het komt zo nu en dan voor dat de informatie in de aangeleverde feed niet voldoet of dat deze helemaal leeg is. Dit heeft tot gevolg dat de bezoekers van de Grieksegids.nl geen accomodaties kunnen zien van deze organisatie. Als alternatief kan de informatie van een dag geleden ingelezen worden. Met als gevolg dat de data niet 100% actueel is, maar onder het moto beter iets dan niets is de bezoeker tocht geholpen.

Jorgos

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38