excel naar ETIM 2BA BMEcat

Met Excel4Etim naar 2021

Afgelopen jaar heeft René Excel4Etim ontwikkeld zodat de productdata nog steeds op een redelijke eenvoudige manier aangeleverd kan worden aan 2ba. Sinds 2019 is het niet meer mogelijk om als bedrijf Excelsheet aan te leveren.

PIM Systeem.

Veel bedrijven zijn hierdoor genoodzaakt om met een PIM-systeem Product Information Management te gaan werken. Nu zijn er vele PIM-systemen op de markt, van eenvoudig tot uitgebreid, van goedkoop tot duur. Voor elk bedrijf is er een passend PIM-systeem, het aanschaffen van zo’n systeem hoeft dus geen probleem te zijn. Toch merk je dat er wel wat vragen en opmerkingen ontstaan in het bedrijfsleven.

We hebben al een ERP-systeem, dit moet toch voldoende zijn!

Een ERP-systeem is geschikt en wordt gebruikt voor de verwerking van order tot levering van een product. De gegevens zoals aantallen en prijzen staan in zo’n systeem vermeld. De uitgebreide, technische specificatie per product kun je niet kwijt in een ERP-systeem. Bij technische gegevens moet je denken aan maten, materiaal, kleur, vermogen en afbeelding. In een PIM-systeem, het woord zegt het al, kun je deze gegevens heel goed kwijt.

Welk PIM-systeem past bij mijn bedrijf?

Goed om hier zorgvuldig over na te denken. Informeer bij leveranciers en zet de verschillen naast elkaar. Beantwoord met elkaar vragen zoals: wil ik mijn webshop ermee vullen? Hoe beheer je de afbeeldingen van de producten? Welk budget is er beschikbaar? Bedenk ook waar staan we nu en waar willen we over 5 jaar staan? Hiermee kun je bepalen welk systeem geschikt is.

We zijn een klein bedrijf met weinig producten, een PIM- systeem lijkt ons wat overdreven!

Dat kan inderdaad het geval zijn. Soms draait een bedrijf prima en worden er niet zoveel verschillende producten verkocht, je wilt echter wel dat technische specificaties bekend zijn bij de afnemers. Excel4Etim zou hiervoor een uitkomst bieden.

Ons bedrijf is nu nog niet toe aan een PIM-systeem.

Wanneer je een redelijk uitgebreide assortiment producten hebt en je de klanten wilt voorzien van gedetailleerde informatie zal menigeen je een PIM-systeem aanraden. Excel4Etim zou ook een oplossing kunnen zijn als tussenfase zodat je tijd creëert om een goede keuze te maken in de aanschaf van een PIM-systeem.

Wat is Excel4Etim?

Dit is een intelligente Excelsheet die gebruikt wordt voor het classificeren van product-en artikeldata. Dutch Data Masters kan deze ingevulde sheet omzetten in een BME-cat file. Dit kan vervolgens aangeleverd worden aan 2ba.

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38