puzzel_stuk

Bijeenkomst FESAH en 2BA in België

Vandaag werd de presentatie gehouden van de database InstallData. Dit is de neutrale datapool van handels-en productgegevens in België. InstallData is opgericht volgens het Nederlandse model 2BA Bestandsbeheer Artikelen BV.

FESAH, InstallData en 2BA

De presentatie in Brussel was op uitnodiging van de FESAH en 2BA. FESAH is de Belgische beroepsfederatie van de groothandel in sanitair- en verwarmingstechnieken en biedt een neutraal platform en organiseert bijeenkomsten voor de bedrijven, die actief zijn in deze sector.

ETIM

In de presentatie werd door Bruno Van der Stappen van FESAH en Martin Kreijenbroek van 2BA een duidelijk verhaal verteld over het belang in 2018 voor bedrijven om je product data goed op orde te hebben. Het gebruik van Excel sheets om je product data bij te houden is ‘voorzichtig uitgedrukt’ eigenlijk uit den boze. De Excel sheets waar we graag mee werken levert veel fouten op. Er zijn tegenwoordig zo veel betere oplossingen en systemen die de product data volgens ETIM kunnen classificeren.

Je merkt tijdens een dag als vandaag dat veel bedrijven geïnteresseerd zijn en hun bedrijf willen verbeteren. De meeste bedrijven willen echt wel hun zaken en ook hun product data op orde hebben, daar zit het probleem niet. Tijdens de presentatie wordt verteld over ETIM classificatie en de noodzaak om je gegevens van al je producten goed op orde te hebben voor onder andere je klanten en groothandels. Het probleem is denk ik dat het onduidelijk is bij veel mensen wat ETIM inhoudt? Wat moet ik als bedrijf allemaal gaan doen en wie moet dit gaan doen?

Deze dag zorgt ervoor dat er uitleg komt, maar ook dat er vragen ontstaan. Hoe pakken we dit aan? en wat gaat dit kosten? Ik kan mij zo voorstellen dat je er ook wel eens moedeloos van wordt en denkt: Daar ga ik in de toekomst eens over nadenken en brainstormen met een aantal collega’s.

Niet afwachten!

Zet het op orde brengen volgens ETIM op je actielijst en schuif het niet naar de volgende vergadering. Voor je het weet ben je maanden verder en kruipen de dagelijkse beslommeringen voor. Begin gewoon, ga aan de slag en laat je goed adviseren. Kunnen we het zelf of besteden we dit uit? Uiteindelijk biedt het op orde hebben van je productdata vele voordelen, zoals minder fouten, meer effectiviteit en een hogere omzet!

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38