Alle hens aandek, maak gebruik van een expert

Alle hens aan dek!

In de huidige wereld met de verkoop via websites is de informatie van een product zo belangrijk geworden dat je veel meer informatie over de producten moet opslaan. Deze gegevens moet je gaan verzamelen en dat blijkt in de praktijk een uitdaging te zijn. Waarom een uitdaging?

De informatie ontvang je onder andere van je leverancier en creëer je zelf in de organisatie. Op verschillende afdelingen in verschillende systemen is overal data te vinden met als gevolg dat de productinformatie niet actueel, onvolledig of zelfs verkeerd is. Dit heeft weer als consequentie dat de afdeling service onnodig belast wordt met telefoontjes van medewerkers en klanten die vragen hebben. Dit leidt tot onnodige irritaties en tijdverspilling. Het kan allemaal vermeden worden als de data compleet is en de juiste weg kan vinden naar de webshop.

Je gaat het voor elkaar boksen…

Het doel is duidelijk: alle info over een product éénduidig naar de webshop. Een flinke klus die je als organisatie voor elkaar moet zien te krijgen. Hoe gaan we dit aanpakken en wie gaat dit doen? Is er iemand intern beschikbaar om deze kar te trekken? Is de kennis er om deze werkzaamheden uit te voeren? Kunnen we ons ERP-systeem met de excelsheets gebruiken? Is een PIM-systeem een must?

Je kunt geen paard al lopende beslaan

Als je de klus goed wil doen, moet je er de tijd voor nemen en het zorgvuldig doen. Het is slim om een specialist in te huren die weet en begrijpt waar je als bedrijf mee te maken krijgt. Degene die dit werk kan uitvoeren dient kennis te hebben van zaken zoals datastructuren, standaarden zoals ETIM, ETIM-MC, GS1, softwaresystemen zoals ERP en PIM en natuurlijk het werken in het bedrijfsleven.

Geen uitstel en geen afstel

Ga in gesprek en maak van te voren duidelijke afspraken. Een aantal tips die belangrijk kunnen zijn.

  • Zoek een partner die kennis heeft en met wie het klikt;
  • Zorg intern voor draagvlak, de wens om te willen verbeteren;
  • Werk in stappen en bekijk wat bij je bedrijf past;
  • Maak een tijdsplanning en bespreek duidelijk wat je bereiken wilt.

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38