Nieuws

Pijlen weg te gaan
Productdata verbetering, huh! Geen idee waar je moet beginnen!

Soms is het niet duidelijk waar je precies moet beginnen. Er zijn al heel wat meetings aan vooraf gegaan en het resultaat is: het punt productdataverbetering blijft maar op de agenda staan. Wat moet je doen?, precies, begin gewoon! Omdat het ingewikkeld lijkt, er meerdere projecten lopen, je druk bent met andere zaken, schuif je de taak maar voor je uit. Er is altijd wel iets dat belangrijker is, je begint dus niet!

Lees meer…
T-Ford als symbool voor classificatie
3 slimme stappen voor superdata in 2021

We denken dat het goed is om dit jaar te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de productdata. Het is voor iedereen een heel bijzonder jaar geweest. We weten dat het voor veel bedrijven nog heel onzeker en spannend is, wat heeft 2020 en begin 2021 duidelijk gemaakt en wat kunnen we verbeteren?

Lees meer…
excel naar ETIM 2BA BMEcat
Met Excel4Etim naar 2021

Afgelopen jaar heeft René Excel4Etim ontwikkeld zodat de productdata nog steeds op een redelijke eenvoudige manier aangeleverd kan worden aan 2ba. Sinds 2019 is het niet meer mogelijk om als bedrijf Excelsheet aan te leveren.

Lees meer…
corona en online shopping
E-Commerce en Corona

In deze tijd waar voor iedereen de toekomst onzeker is probeer ik zelf blije momenten te creëren. Veel activiteiten waar ik normaal plezier uit haal zijn niet meer mogelijk. Niet meer sporten, repeteren met mijn koor, bezoekjes brengen aan de sauna en uit eten gaan.

Lees meer…
Alle hens aandek, maak gebruik van een expert
Alle hens aan dek!

In de huidige wereld met de verkoop via websites is de informatie van een product zo belangrijk geworden dat je veel meer informatie over de producten moet opslaan. Deze gegevens moet je gaan verzamelen en dat blijkt in de praktijk een uitdaging te zijn. Waarom een uitdaging?

Lees meer…
Maak een afspraak,Pixelbay Afbeelding van Gerd Altmann
Dit is mijn beste advies voor het komende jaar.

Mijn advies is dat meer bedrijven beseffen dat het werken met BIM enorm veel voordelen oplevert. Over het gebruik van BIM (Bouw Informatie Model) zijn volgens mij nog veel misverstanden, veel mensen in de bouw denken dat het alléén te maken heeft met 3D tekenen.

Lees meer…
Geen stress door EXcel4ETIM
Etim classificatie: yes! of stress?

Wil je jouw productdata aanleveren volgens ETIM?, dan zijn de onderstaande punten van belang:

Lees meer…
ETIM4Excel ontwikkeld door Dutch Data Masters
Via Excel4Etim naar 2BA

Fabrikanten waren jarenlang gewend om productdata aan te leveren in Excel aan 2BA. Binnenkort komt daar een einde aan en kun je vanaf 1 januari 2020 de gebruikelijke spreadsheets niet meer aanleveren aan 2BA.

Lees meer…
Sneller en beter vindbaar
Nieuwe Website

Dutch Data Masters presenteert nieuwe website met verbeterde vindbaarheid en focus op snelheid en mobile first, geschreven in Python en Flask

Dutch Dutch Masters is gespecialiseerd in het structureren van productdata in bedrijven met als doel de kosten te verlagen en de omzet te verhogen.

Lees meer…
gloeilamp
Vindt u mijn product online?

Afgelopen week heb ik nieuwe hanglampen boven de tafel gekocht. De hanglamp neem ik als productvoorbeeld voor dit verhaal. Stel je bent een fabrikant van allerlei soorten lichtbronnen en je zoekt een manier om de online verkoop van dit product te vergroten. Je vraagt je af wat nodig is om online gevonden te worden. Ik beschrijf hieronder een situatie die waarschijnlijk herkenbaar is.

Lees meer…
keyboard met oranje letters PIM
Kent u PIM al?

PIM was het onderwerp tijdens de bijeenkomst eind maart in de Galgenwaard in Utrecht. Zelfs de voornaam van de spreker was Pim! Fabrikanten en importeurs waren uitgenodigd door 2BA om persoonlijk kennis te maken met diverse PIM Partners.

Lees meer…
Arm met spierballen
Artikeldata op orde, maakt je bedrijf sterker!

Waarom maakt het je bedrijf sterker wanneer je investeert in datamanagement? Goede samenwerking en effectief werken maakt het bedrijf uiteindelijk sterker. Wanneer je optimaal wilt samenwerken zul je merken dat het belangrijk is dat de data goed op orde is. Het raakt namelijk alle afdelingen binnen een bedrijf: sales, IT, logistiek, kwaliteit en financieel.

Lees meer…
Opengeklapte laptop met boek
Als je het nog niet weet, de papieren catalogus is verleden tijd

Mijn kinderen weten wat het is, maar eigenlijk hebben ze er nooit een in handen. Een catalogus, ook wel omschreven als voorraadboek of een boek met afbeeldingen. Eerlijk gezegd irriteert het mij ook wel wanneer er zo’n dik boek met plaatjes en informatie wordt bezorgd op kantoor.

Lees meer…
kikker opweg naar succes
Een PIM-systeem, andere wegen naar succes

Regelmatig vertel ik over PIM-systemen, wat is het eigenlijk en wat levert het een bedrijf op? Een PIM-systeem (Product Information Management) is de verbindende schakel voor het succesvol beheren van digitale media.Het is goed koppelbaar met E-commerce, ERP-systemen, AudioVideo producties en online printen

Lees meer…
choice_chance_change
Je doet het goed, maar het kan beter

Het gaat goed in Nederland. We horen via allerlei media minder werklozen, meer vacatures, vertrouwen in de toekomst. We merken om ons heen dat de er meer vertrouwen is bij consumenten en producenten. We doen het dus goed, maar toch kan het beter!

Lees meer…
T-Ford als symbool voor classificatie
Al die termen! ERP, PIM, ETIM, DAM, BIM

Tijdens een barbecue met wat vrienden probeer ik uit te leggen wat een PIM systeem is en merk dat er onduidelijkheid is. Niet alleen over de term PIM, ook over de termen ERP, ETIM, BIM en DAM. Het gezegde van de klok en de klepel is van toepassing.

Lees meer…
puzzel_stuk
Bijeenkomst FESAH en 2BA in België

Vandaag werd de presentatie gehouden van de database InstallData. Dit is de neutrale datapool van handels-en productgegevens in België. InstallData is opgericht volgens het Nederlandse model 2BA Bestandsbeheer Artikelen BV.

Lees meer…
puzzel_stuk
Samenwerking Dutch Data Masters en Bertsch Innovation

René had al langer contact met Chris Turchin en Wolfgang Zingler van de Bertsch Innovation. In samenwerking met Spark-it maakte hij passende oplossingen voor bedrijven door onder andere gebruik te maken van E-proCat en (PIM) Mediacockpit van Bertsch Innovation.

Lees meer…
T-Ford als symbool voor classificatie
Maak kennis met Dutch Data Masters

De ruime interesse en ervaring in het op orde brengen van product data heeft gezorgd dat in 2017 Dutch Data Masters is gestart.

Lees meer…
T-Ford als symbool voor classificatie
Levert classificeren van producten wel toegevoegde waarde?

Met deze vraag worstel ik al een hele tijd. Als u verwacht een eenduidig antwoord te lezen in deze blog moet ik u teleurstellen. In de industrie bestaan verschillende standaarden en classificatie systemen. Zo wordt de GS1 DIY (Do It Yourself)

Lees meer…
Honiglebkuchen recept
Het verband tussen Honiglebkuchen and PIM

Receiving a early Christmas card from Bertsch Innovation, just before the 5th of December.
That’s typically Bertsch Innovation, doing thinks just a little different, sending “Fröliche Nikolausgrüsse”

Lees meer…
Schermafdruk grieksgids.nl
Datakwaliteit Grieksegids.nl

Voor de Grieksegids is het belangrijk dat de datakwaliteit goed is aldus Jorgos Nikolidakis eigenaar en bedenker van de Grieksegids.nl. Doordat Jorgos geboren is in Griekenland weet hij waar de mooie locaties Jorgos Nikolidakisvan land te vinden zijn.

Lees meer…

Dutch Data Masters

Info

Privacybeleid
KvK: 66055822
BTW: NL001990108B54

Contact

Aalberse-lanen 58
3445 TC Woerden
info@dutchdatamasters.com
06 57 09 81 38